Wolsoorten

Wol is er in vele soorten. Bij Natuurlijk Dameskleding verkopen we alleen de mooiste wolsoorten. Hieronder ziet u de wolsoorten die wij verkopen met hun specifieke eigenschappen. Zo is er een wolsoort voor iedereen en elke gelegenheid. Laat u door ons adviseren over de juiste wolsoort. Bent u bijvoorbeeld kouwelijk dan hebben wij speciaal voor u Possumwol. Kleding van Possumwol is heerlijk warm en heel licht om te dragen. Possumwol is niet goedkoop, maar de prijs wordt door de kwaliteit helemaal goed gemaakt.

natuurlijk-dameskleding-cashmere-geit_1
CASHMEREWOL

Deze superieure wol komt niet van een schaap, maar van een geit, de cashmeregeit. Deze geit komt voor in de bergen van Mongolie, waar het
's winters erg koud is. De wol wordt verkregen door de haren uit de borstvacht van de geit te kammen. Doordat een trui van cashmerewol wel de jaaropbrengst van drie geiten kan bevatten, is de wol kostbaar. Het is wel de meest zachte, luxueuze wol die er is. Het is gewoon weldadig voor de huid. Iedereen, die niet tegen wol kan, kan cashmerewol wel verdragen op de huid.

MERINOWOL

Merinowol komt van het merinoschaap. Deze wol prikt niet en dat komt doordat het uiteinde van de haar een afgeronde kop heeft. Deze wol is uitstekend op de blote huid te dragen. Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar. De wolmerino blinkt niet alleen uit in de hoge wolproductie, maar ook in de bijzondere kwaliteit van die wol. Per vierkante centimeter groeien bij een merino tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. De wol heeft een zeer fijne structuur.

natuurlijk-dameskleding-merino-schapen
natuurlijk-dameskleding-lammetjes
LAMSWOL

Een lam is een jong schaap. Het verschijnen van lammetjes in de weide is voor veel mensen een teken dat het lente is. Zoals de naam al zegt, komt lamswol van het lam van een schaap. Dat maakt dat de wol zachter is dan gewone wol en zorgt er mede voor dat deze wol dus ook niet prikt. Dit maakt lamswol uitermate geschikt voor mensen die niet tegen wol kunnen. Daarnaast is het ook nog eens heerlijk warm.

ALPACAWOL

Alpacawol komt van de Alpaca, een klein soort lama uit Zuid Amerika die voornamelijk wordt gehouden voor de wol. De eigenschappen van deze wol zijn dat het heel sterk, warm en vuilafstotend is. Wij verkopen in onze winkel alleen de wol van de babyalpaca, wat betekent dat deze wol ook niet prikt en zeer behagelijk draagt. Er zijn twee verschillende typen, de Huacaya heeft een zachte licht krullende vacht en de Suri heeft lange dikke lokken. Het scheren gebeurt jaarlijks. Alleen al door te voelen kunnen Indiaanse vrouwen de wol in minstens vijf verschillende kwaliteitsklassen indelen.

natuurlijk-dameskleding-alpaca_1
natuurlijk-dameskleding-possum_1
POSSUMWOL

Possumwol komt uit Nieuw Zeeland en bestaat uit een mix van merinoswol, zijde en possumhaar. Een Possum is een middelgroot buideldier en is een plaag in Nieuw Zeeland. Het beest is daar 150 jaar geleden uitgezet en bedreigt het hele ecologische systeem van Nieuw Zeeland. Er zijn er ong. 70 miljoen en men probeert ze te bestrijden met het Possum Control Programm, wat overigens niet veel helpt, aangezien de Possum in Nieuw Zeeland geen natuurlijke vijanden heeft. Van hun vachten wordt o.a. possumwol gemaakt. Dit is een wol die zeer warm en licht aanvoelt en van een geweldige kwaliteit is. Als je echt een heel warm vest wilt, is dit de aangewezen wol. Niet goedkoop, maar dat wordt door de kwaliteit helemaal goed gemaakt!

YAKWOL

De Yak os leeft op het Tibetaanse Plateau, op een hoogte van meer dan 3000 m., in één van de hoogste regionen op deze aarde, in het noorden van Tibet. Yakwol heeft het karakter van cashmerewol, zacht, licht en luxueus. De wol prikt niet en is warmer dan merinowol. Yakwol is antistatisch en het ademt. Yakwol is een soort van antibacterieel, waardoor er minder lichaamsgeur ontstaat. De yakwol is van nature donkerbruin, waardoor de kleuren van de wol diep en donker zijn.

natuurlijk-dameskleding-amsterdam-wol-yakwol-wolsoorten

Kijk binnen in de winkel

Wij, Linda en Tina, willen u graag kennis laten maken met onze winkel . . . .

Lees verder . . .

Wolsoorten

Wol bestaat uit zachte, dunne haren van de vacht van sommige dieren . . . .

Lees verder . . .

Onze merken / collectie

Op deze pagina ziet u een groot deel van onze collectie voor dit seizoen . . . .

Lees verder . . .