Onze kledingmerken / collectie

Op deze pagina ziet u een deel van onze collectie voor dit seizoen, maar in de winkel hebben wij uiteraard nog veel meer prachtige kleding. De kledingmerken die wij verkopen zijn o.a. Nordic Weather, Eva & Claudi, Yalinex cashmere, Backstage, Koru, Catherine Andre, Elisa F., Milestone Jackets, Transit par such, Mansted, Kokon Zwo en Rosemunde. In de zomer verkopen wij vooral linnen en katoenen dameskleding, linnen van Backstage en katoen van Elisa F uit Ibiza. Omdat onze collectie regelmatig wisselt raden wij u aan om deze pagina met enige regelmaat te bezoeken. Zo blijft u op de hoogte van onze nieuwe collecties.

Als u op de foto's klikt, kunt u deze vergroten.

EVA & CLAUDI


Een Deens merk, bij velen van u zeer bekend. Prachtige materialen, mooie details. Jasjes, t-shirts, sjaals, rokken. Maat S t/m XXL.
ASKI BAGS


De onverwoestbare tassen van buffelhuid zijn plantaardig behandeld en geverfd, waardoor het leer zijn natuurlijke eigenschappen behoudt.
MILESTONE JACKETS


Mooi Duits jassenmerk. Goede kwaliteit.
ELISA F. - ALWAYS SUMMER


Elisa F. – Always Summer is een hip kledingmerk uit Ibiza. Heerlijke zomerkleding. Elegant, luchtig en sterk.
KERO DESIGN


Fairtrade merk. Prachtige baby alpacawol. Handgebreid, handgeverfd. Mooi design.
YALINEX CASHMEREMooie cashmere basics tegen een schappelijke prijs.

MANSTED


Kledingmerk uit Denemarken. Katoenen en linnen breisels. Vesten en truien van Yakwol.
CATHERINE ANDRE


Frans modemerk. Mooie materialen, beeldschone kleuren en dessins.
TRANSIT PAR SUCH


Italiaans modemerk. Tijdloze kleding die elegantie uitstraalt. Er wordt voornamelijk gewerkt met natuurlijke materialen.
KOKON ZWO


Prachtig zijden ondergoed. Hemdjes, onderjurken, onderbroekjes van 100% natuurzijde. Mooie t-shirts van een mix van linnen, zijde en viscose met lange of korte mouw. Heerlijk dragen in de zomer. Maten 36 t/m 48.
ROSEMUNDE


Deens merk met mooie kleding.

Kijk binnen in de winkel

Wij, Linda en Tina, willen u graag kennis laten maken met onze winkel . . . .

Lees verder . . .

Wolsoorten

Wol bestaat uit zachte, dunne haren van de vacht van sommige dieren . . . .

Lees verder . . .

Onze merken / collectie

Op deze pagina ziet u een groot deel van onze collectie voor dit seizoen . . . .

Lees verder . . .

Wasadvies

Als de dagen koud zijn, groeit de behoefte naar warme kleding. Wollen kleding voldoet aan die behoefte. Er is een nadeel aan wollen kleding: wol kan krimpen tijdens het wassen. Wie heeft niet ooit te maken gehad met een wollen trui die gekrompen was? Inmiddels zijn er enkele technieken om krimp van wollen kleding te voorkomen.

Temperatuur

Koud water (minder dan 30 graden) adviseren wij als temperatuur voor het wassen van wollen kleding. Door het gebruik van te warm water, krimpt wollen kleding.

Oorzaak

Een te snelle temperatuursverandering is ook een oorzaak van het krimpen. Wol kan niet tegen warm water of tegen de hitte van een droger. Maar ook het wassen in warm water en vervolgens uitspoelen in koud water zorgen voor het krimpen van wollen kleding. Het is belangrijk om de temperatuursverandering zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen met wollen kleding. Het is heel belangrijk om de wasvoorschriften op het etiket van de wollen kleding op te volgen.

Handwas

Neem een ruime hoeveelheid koud (kouder dan 30 graden) water en los daarin een vloeibaar wasmiddel dat geschikt is voor wollen kleding. Meet met een thermometer of het water voor de handwas inderdaad kouder dan 30 graden is. Wol heeft veel water nodig door de grote vochtopname van wol. Laat wollen kleding niet weken, maar was het direct op de hand. Het is slecht voor wollen kleding om deze te wringen tijdens de was of bij het naspoelen. Door het wringen verliest wollen kleding zijn vorm. Na het wassen moet de wollen kleding gespoeld worden met schoon koud water. Wol schrikt van temperatuursverschillen. Laat de wollen kleding liggend drogen, zo behoudt het zijn vorm.

Wasmachine

Het wolwasprogramma van de moderne wasmachine is tegenwoordig het veiligst om wollen kleding te wassen. Het wolwasprogramma van de wasmachine laat de temperatuursverandering langzaam verlopen en ook de zeeptoevoer gebeurt geleidelijk. Ideaal voor het wassen van kleding van wol. Ook wringt het wolwasprogramma van de moderne wasmachine de wollen kleding niet uit, maar slaat het de wolwas langzaam om.
Tijdens het gebruik van het wolprogramma mag de trommel van de wasmachine niet voller dan een kwart zijn. Wol heeft namelijk veel water nodig. Gebruik voor het wassen van wollen kleding in de wasmachine een vloeibaar wolwasmiddel. Let goed op dat de temperatuur van het wolwasprogramma kouder dan 30 graden staat. Ook na het gebruik van het wolwasprogramma van de wasmachine geldt: laat de wollen kleding liggend drogen zodat het zijn natuurlijke vorm kan behouden.

Uitzondering

Ondanks nieuwe technieken, zijn er uitzonderingen. Kasjmier wollen kleding en wollen kleding die voorzien zijn van imitatie leren inzetstukken mogen absoluut niet in de wasmachine gewassen worden!

natuurlijk-dameskleding-wasadvies